Vafler med grahamsmel

Vafler-Foto Samantha Fotheringham

Nyd din tilværelse med disse vafler, som er lavet på grahamsmel. Vaflerne er en mere grov udgave af de almindelige vafler og er derfor rig på fuldkorn. Vaflerne smager dejligt og har en god konsistens med en blød midte og en sprød overflade. Servér vaflerne som dessert for dine sundhedsbeviste gæster eller spis dem som et lækkert morgenmåltid. Over vaflerne har jeg drysset med Perfect florsød fra ISIS og spist dem sammen med ISIS Solbær marmelade og friske bær.

Vafler opskrift - Foto Samantha Fotheringham

Opskrift vafler- Foto Samantha Fotheringham

 

Vafler opskrift

Person: 4

Mængde: Ca 10 lag

Tid: 1 timer og 15 minutter (arbejdstid ca. 30 minutter)

Ingredienser:

  • 200g grahamsmel
  • 50g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • ½ tsk. groft salt.
  • ½ liter skummetmælk.
  • 4 æg
  • 30g vegetabilsk fedtstof til bagning.

Fremgangsmåde:

Pisk mel, salt og mælk sammen til dejen er glat og fri for klumper.

Pisk æggene sammen og rør dem i dejen.

Sæt dejen køligt i ca. 30 minutter.

Smelt det vegetabilske fedtstof.

Varm vaffeljernet godt, pensel med smeltet fedtstof.

Hæld ca. 1 dl. dej midt på vaffeljernet og luk jernet sammen.

Bag vaflerne til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier:157
  • Protein:7g
  • Kulhydrat:20g
  • Fedt: 5g

Energifordeling pr. 100g

Vafler - Ernæringsfordeling