Vedholdenhed betaler sig

De fleste mennesker har noget de går og drømmer om. De vil måske gerne tabe 10 kilo, gennemføre et maraton eller noget helt andet. Jeg møder ofte mennesker, som fortæller mig de har prøvet på millioner af måder, at få det til at lykkes, og inter virker for dem! Tænk lige over det. De har sikkert ikke engang prøvet hundrede måder at nå deres mål, nok ikke engang 50 måder. De fleste mennesker har prøvet på 8-10 måder at skabe en forandring og når det ikke virker for dem, så giver de op!

Giv ikke op!

Hemmeligheden bag succes er at beslutte, hvad der er mest VIGTIG for dig og så virkelig gøre det! Det betyder du skal gøre noget for det hver dag for at forbedre det, selv når alt er uoverskueligt og det ser sort ud.

Jeg vil gerne dele en historie med jer, som har givet mig meget inspiration og givet mig troen tilbage til at kravle over de mure jeg har mødt undervejs. Historien er fra bogen ”råd fra en ven” af Anthony Robbins. Dette er IKKE en opfordring til at spise KFC, men jeg beundrer virkelig Colonel Sanders vedholdenhed og viljestyrke.

Colonel sanders- Manden der ikke accepterede et nej

Har du nogensinde hørt om Colonel Sanders? Selvfølgelig har du det. Hvordan fik Colonel Sanders en så utrolig succes? Var det, fordi han var født rig? Var hans familie velhavende? Sendte de ham på et førende universitet som Harvard? Måske havde han succes fordi han startede sin forretning, da han var helt ung. Er noget af dette sandt? Svaret er nej. Colonel Sanders begyndte ikke at realisere sin drøm, før han var 65 år gammel! Hvad drev ham til endelig at gå i gang? Han var flad og alene. Han fik sin første bistand hjælp på 105 dollers og blev vred. men i stedet for at bebrejde samfundet eller blot skrive et vredt brev til kongressen, begyndte han at spørge sig selv: ”Hvad kunne jeg gøre, som ville være værdifuldt for andre mennesker? Hvad kunne jeg give tilbage?”

Han begyndte at tænke over, hvad han havde, som var værdifuldt for andre. Hans første svar var: ” Ja, jeg har en kylling opskrift alle åbenbart er helt vilde med! Hvad nu hvis jeg solgte min kylling opskrift til restauranter? Kunne jeg tjene penge ved at gøre det?” Så tænkte han straks: ”Det er latterligt. At sælge min opskrift vil ikke engang betale husleje”. Og han fik en ny idé. ”Hvad nu hvis jeg ikke bare solgte dem min opskrift, men også viste dem, hvordan de skal tilberede kyllingen rigtigt? Hvad nu hvis kyllingen var så god, at det fik deres forretning til at vokse? Hvis der kom flere gæster, og de solgte flere kyllinger, så ville de måske give mig procenter af dette ekstra salg.”

Mange mennesker har gode idéer. Men Colonel Sanders var anderledes. Han var en mand, som ikke blot tænkte på herlige ting, der kunne gøres. Han satte dem i gang. Han gik i gang med at stemme dørklokker og fortalte hver eneste restauratør sin historie: ”Jeg har en fantastisk kyllingeopskrift, og jeg tror, at hvis du bruger den, vil de forøge dit salg. Og jeg vil gerne have en procentdel af den fremgang”.

Ja, mange lo ham op i ansigtet. De sagde:”Hør her, du gamle, forsvind herfra. Hvorfor går du med fjollede hvide sæt tøj?” Gav Colonel Sanders op? Absolut ikke. Han havde den første nøgle til succes. Jeg kalder det personlig styrke.

Personlig styrke betyder at være vedholdende, når du handler: Hver gang du fortager dig noget, lærer du af det, og du finder en måde at gøre det bedre på næste gang.

Colonel Sanders brugte virkelig styrke! I stedet for at have det dårligt med den sidste restaurant, der havde afvist hans idé, begyndte han omgående at fokusere på, hvordan han kunne fortælle sin historie mere virknings fuldt og få bedre resultater på den næste restaurant.

Hvor mange gange tror du, Colonel Sanders fik nej, før han fik det svar, han ønskede? Han blev afvist 1009 gange, før han hørte sit første ja. Han brugte to år på at køre tværs over Amerika i sin gamle, udslidte bil, sov på bagsædet i sin krøllede hvide habit, stod op hver dag, ivrig efter at fortælle en ny person om sin idé. Ofte var den eneste mad, han fik, en hurtig bid af de smagsprøver, han tilberedte til sine potentielle købere.

Hvor mange mennesker tror du, ville have holdt til 1009 gange nej- to års nejér – og stadig have forsat? Meget få. Det er derfor, der kun findes én Colonel Sanders. Jeg tror, at de fleste mennesker ikke ville nå forbi tyve nejér, endnu færre ville nå hundrede eller tusind! Men det er sommetider det, der skal til for at noget lykkes. Hvis du kigger nogle af de mest succesfulde mennesker i historien, vil du opdage, at de havde en ting til fælles: De ville ikke lade sig afvise. De ville ikke acceptere et nej. De ville ikke lade noget stoppe dem fra at gøre deres vision, deres mål til virkelighed.