Tomatsalat med balsamico marineret rødløg

Tomatsalat opskrift- Foto Samantha Fotheringham

Denne tomatsalat er rigtig nem at tilberede og har en rigtig skøn og frisk smag. Du vil komme til, at holde af kombination af tomat, rødløg, balsamico og feta. Den hvide balsamico bidrager med syre og fremhæver rødløgets smukke lilla farve, hvilket giver et flot spil i salaten.

Tomater er i min verden grønsagernes svar på slik, de er saftige og har en skøn sød smag.Tomater indeholder 26 kalorier pr. 100g og er spækket med gavnlige vitaminer og mineraler. Tomater er rig på A- og C-vitamin, flere B-vitaminer, jern, zink samt en række antioxidanter, herunder blandt andet Lycopen som man mener kan beskytte imod kræft. Jeg har anvendt en almindelig feta, men hvis du ønsker en mere kaloriefattig salat kan jeg varmt anbefale den fedtfattige feta fra Lykkedal med 3% fedt. Feta fra Lykkedal kan du købe i Kiwi og Superbedst. Tomatsalaten er lækker til grillmad og som tilbehør til f.eks. frikadeller, marineret kylling eller lasagne.

Tomat salat - Foto Samantha FotheringhamTomatsalat - Foto Samantha Fotheringham

Tomatsalat opskrift

Person: 4

Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 100g feta
  • 4 store tomater
  • 2 rødløg
  • 1 dl. hvid balsamico eddike
  • En håndfuld frisk basilikum
  • salt og peber

Fremgangsmåde:

Start med at skræl løgene og skær dem ud i skiver.

Varm lidt olie i en gryde og svits løgene til de er bløde. Hæld balsamico eddiken over løgene og lad det koge op i 2-3 minutter.

Lad røg blandigen køle af.

Skær tomaterne i skiver

Hæld din løg blanding over tomaterne

Pynt salaten med feta og basilikum blade.

krydre salaten med lidt salt og peber

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorie: 68
  • Protein: 4g
  • Kulhydrat: 5g
  • Fedt: 3g

Energifordeling pr. 100g