Chokoladekage med dadel, banan og kokos
Denne chokoladekage med dadel, banan og kokos som er lavet med mandelmel er rigtig lækker. Smid alle ingredienserne i en blender og bag kagen i ovnen i små 45 minutter og wupti så er der sund hjemmebagt kage til eftermiddagskaffen. Chokoladekagen har en flot brun farve med en skøn sødme fra dadlerne og bananerne. Kagen er helt uden tilsat sukker og endda også glutenfri, da der ikke er brugt mel i kagen men i stedet tilberedt med mandler og kokosmel. Kagen har en snert af kanel og en mild smag af vanilje der klæder kagen rigtigt godt. Chokoladekagen er især rig på umættet fedt, protein, E-vitamin og D-vitamin. Spis evt. kagen som en sund dessert og server den med lidt fedtfattig vaniljeis eller skyr. kagen på billederne er lavet på en halv opskrift og pyntet med frisk mynte, sukrin melis, kakao og blåbær.
Opskrift på chokoladekage med dadel, banan og kokos
Person: 8- 10
Tid: 50 minutter
Ingredienser:
- 350g stenfri dadler
- 100g kokosmel
- 2 bananer
- 1 tsk. kanel
- 6 æg
- 200 gram mandler
- Vaniljekorn fra 1 vaniljestang
- 5 spsk. Vegetabilsk fedtstof
- 6 spsk. Kakaopulver
Fremgangsmåde:
Blend først mandlerne til mandelmel i en blender eller i en foodprocessor. Tilføj derefter de øvrige ingredienser.
Lad din blender køre indtil alle ingredienserne har samlet sig til en jævn masse. Det kan være nødvendigt at skrabe kanterne et par gange undervej.
Kom dejen over i en i springform (22 cm i diameter) eller en firkantet form (21 x 21 cm). Beklæd formen med bagepapir.
Bag kagen ca. 45 minutter midt i ovnen ved 175 grader.
Lad kagen køle af før du tager den ud af formen.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 238
- Protein: 9g
- Kulhydrat: 32g
- Fedt: 8g
Energifordeling pr. 100g
maj 03, 2014 @ 22:29:40
Det ser rigtig lækkert ud og opskriften ser dejlig nem ud. lige noget for mig 🙂
maj 04, 2014 @ 12:19:30
Hej Poul
Mange tak for din søde kommentar det glæder mig du kan lide opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samanatha Fotheringham
maj 04, 2014 @ 11:37:18
Hej Samantha
Mmm det ser virkelig lækkert ud 🙂 Jeg har lige et spørgsmål til opskriften, når du skriver vegetabilsk fedtstof, hvad er det så jeg skal bruge ? 🙂
Venlig hilsen Sanne Jensen
maj 04, 2014 @ 12:21:10
Hej Sanne Jensen
Mange tak for din søde kommentar 🙂 Det er vegetabilsk fedstof som f.eks. flydende becel 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
maj 07, 2014 @ 00:32:36
Glæder mig til at bage kagen….kan man bruge f.eks kokosolie som fedtstof?
Mange hilsner Maj-Britt
maj 07, 2014 @ 11:56:40
Hej Maj- Britt
Kokosolie kan du godt bruge 🙂 jeg har selv brugt vegetabilsk fedtstof som becel, men kokosolie er også godt i kagen 🙂 Rigtig god fornøjelse med at bage kagen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 11, 2014 @ 12:09:37
Rigtig skøn opskrift 🙂 Kagen har en super konsistens og en lækker sød smag 🙂 Jeg er fan! Det er ikke sidste gang jeg laver en af dine opskrifter Samantha. Tak for en fantastisk blog 🙂
aug 11, 2014 @ 12:34:58
Det glæder mig du kan lide kagen 🙂 Den er nemlig super god og nem at bage 🙂
jan 16, 2015 @ 19:46:23
Sidder lige og nyder denne kage. Hold op hvor er jeg positiv overrasket, den smager bare super godt. Især med lidt skyr og bær.
Det er bestemt ikke sidste gang den bliver lavet her 🙂
jan 18, 2015 @ 18:21:45
Hej Line
Mange tak 🙂 Det glæder mig rigtig meget du kan lide kagen 🙂
Tak fordi du har lyst til at bruge bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha
feb 02, 2015 @ 13:23:33
Jeg skal lave en sukkerfri chokoladekage til min søns fødselsdag i vuggestuen, men der er en dreng, der ikke kan tåle nødder – vil jeg kunne bruge alm. mel istedet for mandelmel?
De bedste hilsner
Tine
feb 03, 2015 @ 13:44:41
Hej Tine 🙂
Jeg har aldrig lavet den med almindelig mel, så jeg kender ikke resultatet. I mandelmelet er der en hel del mere fedtstof, men kagen er meget fugtig i sig selv, så jeg tror godt du kan bytte mandelmel ud med mel, uden det har en stor betydning for konsistensen. 🙂 Del gerne dine erfaringer på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha 🙂
feb 04, 2015 @ 12:45:02
Lavede 1 muffin med alm. mel istedet for mandelmel, så jeg har desværre ikke selv erfaringer med smagen, men lille Frederik åd rub og stub, så han synes ihvertfald de n var godkendt 😉
feb 04, 2015 @ 14:10:29
Hej Trine 🙂
Det var godt lille Frederik kunne lide kagen 🙂 Jeg håber han havde en god fødselsdag og det var en god dag 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha