Chokolademousse – ernæringsforbedret
Ved at bytte lidt ud på ingredienserne, har jeg lavet en sund og ernæringsforbedret udgave af chokolademousse. Den har en dejlig smag af chokolade med en cremet og blød konsistens. Jeg har valgt at pynte den med revet mørk chokolade og friske blåbær, som giver et lækkert modspil til den bløde mousse. Du kan spise chokolademoussen som den er eller servere den med fedtfattig vaniljeis. Chokolademoussen har jeg ernæringsforbedret ved at bruge sødemiddel i stedet for sukker, chokolade med 70 % kakao og æg. Æg indeholder mange ernæringsmæssige fordele. Faktisk indeholder æg alle de næringsstoffer som er livsnødvendige for os, med undtagelse af C-vitamin. Æg er især en god kilde til protein, jod, selen og D-vitamin. Derudover er chokolade med min. 70 % kakao, æg og mandler rige på antioxidanter som er kroppens små superhelte på grund af deres gode egenskaber.
Hvad er antioxidanter
Antioxidanter hjælper kroppen med at bekæmpe frie radikaler. Hvis antioxidanter er kroppens superhelte, kan du se på de frie radikaler som kroppens skurke. Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile og derfor meget gerne vil koble sig på et stof og oxidere. De dannes af røg fra cigaretter, stress, fed mad og hård fysisk træning. I forhold til chokolademoussen er mandler og æg rige på E-vitaminet alfa-tokoferol, som har en stor betydning for vores nervesystem. Mørk chokolade med min. 70 % kakao er rig på catechiner, som er nogle af de antioxidanter der er nemmest for os at optage. Catechiner har en antiinflammatorisk virkning og hjælper mod hjertesygdomme.
Opskrift på Chokolademousse
Person: 4
Tid: ca. 1 time og 30 minutter
Ingredienser:
- 140 g chokolade med min. 70% kakao
- 6 æggehvider
- 4 æggeblommer
- 2 tsk. perfekt sød, sødemiddel.
Fremgangsmåde:
Smelt 130gafchokoladen over et vandbad og gem resten til pynt.
Pisk æggehviderne stive og bland det med perfekt sød.
Bland æggeblommer med chokolade, når chokoladen er lunken.
Vend forsigtigt æggehviderne i chokolademassen med en dejskraber.
Hæld chokolademoussen i portionsglas eller i en skål.
Lad chokolademoussen stivne i køleskabet i 1 time.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 260
- Protein: 8,8g
- Kulhydrat: 19,7g
- Fedt: 16,3g
sep 04, 2014 @ 20:35:08
Mmm ser fantastisk ud Samantha 🙂 Den skal jeg prøve at tilberede 🙂
sep 04, 2014 @ 22:02:31
Hej Susanne 🙂
Mange tak 🙂 Du må have rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha
sep 04, 2014 @ 20:40:07
Hold nu op! Det ser så lækkert ud at jeg kunne spise min computer skærm 🙂
sep 04, 2014 @ 22:03:25
Hej Henrik 🙂
Mange tak for din søde kommentar 🙂 Du skal have tak fordi du følger med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
apr 23, 2015 @ 23:56:36
Hey,
your blog is very nice! I also made a chocolate mousse and it’s pretty similar to yours. I would like to invite you to visit our blog as well and perhaps you find some inspiration!
Hopefully til soon
Michelle from The Lovely Four
nov 28, 2016 @ 08:26:34
Hej
Den vil jeg prøve og lave til vores kom sammen aften i vores klub… sense klubben ????
dec 18, 2016 @ 21:23:34
Hej Jytte 🙂 jeg håber chokolademoussen var en succes 🙂 ?