Chokolademuffins – Ernæringsforbedret
Disse ernæringsforbedrede chokolademuffins gør det lidt nemmere at spise muffins med god samvittighed. Muffins er ofte usunde og fyldt med tomme kalorier fra hvidt sukker og smør. De store mængder sukker og smør gør muffins til en stor kaloriebombe som hurtigt kan sætte sig, som fedt på maven eller sidebenene. Disse muffins er ernæringsforbedrede ved, at jeg har anvendt sukrin i stedet for almindelig hvidt sukker, dertil er smørret byttet ud med vegetabilsk fedtstof og noget af hvedemelet er byttet ud med havregryn. Sukrin sødemiddel indeholder 0 kalorier og er et 100 % naturligt produkt baseret på sukkeralkoholen erythritol, der forekommer naturligt i frugt og svampe. Disse chokolademuffins er helt perfekte med en svampet midte, samt en mørk og krakeleret overflade. En chokolade muffins vejer ca. 60g og indeholder ca. 158 kalorier.
Disse chokolade muffins har også den skønneste chokoladesmag, som kommer fra det smeltede chokolade med 70% kakao, som er i dejen. Når du spiser chokolade med min. 70 % chokolade bidrager det med catechiner, som er nogle af de antioxidanter, der er nemmest for os at optage. Catechiner har en antiinflammatorisk virkning og hjælper blandt andet mod hjertesygdomme.
Chokolademuffins opskrift
Stk.: 12 muffins
Tid: 35 minutter
Ingredienser:
- 85 g vegetabilsk fedtstof
- 100 g mørk chokolade med 70 % kakao
- 3 dl hvedemel
- 1 dl havregryn
- 1 dl sukrin
- ½ dl kakaopulver
- 1 spsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 2,5 dl kærnemælk
- 1 æg
- 1 tsk. vaniljeessens
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Smelt halvdelen af chokoladen over et vandbad
Bland vegetabilsk fedtstof i chokoladen når det er smeltet.
Find en ny skål frem og rør mel, havregryn, sukrin, kakaopulver, bagepulver og natron sammen.
Pisk kærnemælk sammen med æg og vaniljeessens i en tredje skål.
Hæld de våde ingredienser over i de tørre sammen med den smeltede chokolade og rør det hele forsigtigt sammen.
Hak resten af chokoladen groft og kom det i dejen.
Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme.
Bag chokolade muffins i ca. 20 minutter og lad dem køle af bagefter.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 264
- Protein: 6g
- Kulhydrat: 28g
- Fedt: 13g
aug 04, 2014 @ 12:31:20
Ser mega godt ud 🙂 den må jeg prøve at lave 🙂
aug 04, 2014 @ 13:30:27
Mange tak Lisbeth 🙂 rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂
aug 04, 2014 @ 12:34:13
Endnu engang en lækker opskrift som får min mund til at løbe i vand 🙂
aug 04, 2014 @ 13:31:14
Hej Henrik
Endnu engang en sød kommentar fra dig 🙂 det glæder mig du kan lide mine opskrifter og har lyst til at følge med på bloggen 🙂
aug 12, 2014 @ 00:52:40
Mmm hvor lækkert 🙂
aug 12, 2014 @ 08:51:38
Mange tak Susanne 🙂
jul 28, 2015 @ 19:05:08
Mmm hvor ser de bare lækre ud dine muffins 🙂 De skal helt sikkert prøves en dag. Meget flotte og smukke billeder.
jul 28, 2015 @ 19:28:25
Hej Johanne
Mange tak, du må have held og lykke med opskriften 🙂
Tak fordi du følger med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
jul 28, 2015 @ 19:52:15
Hvor ser de bare lækre ud!
mums! 😀
xoxo Emma
http://byekk.blogspot.dk
jul 28, 2015 @ 22:26:04
Hej Emma
Mange tak for din søde kommentar 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha