Cookies med peanutbutter og mørk chokolade
Disse vidunderlige og lækre cookies med peanutbutter og mørk chokolade smager helt vildt godt. De har en skøn sødme og kombinationen af peanut og mørk chokolade er genial. De er nemme at bage og efter små 15 minutter i ovnen har du sprøde cookies til eftermiddagskaffen. Dejen er gylden, hvilket også giver disse cookies deres karakteristiske brune farve. Jeg har ernæringsforbedret mine cookies ved ikke, at tilsætte sukker, men i stedet har jeg anvendt Sukrin Gold til at søde med. Du kan også bruge almindelige Sukrin. Derudover har jeg brugt flydende vegetabilsk fedtstof i stedet for smør og chokoladen er med min. 70% kakao. Selvom disse cookies er ernæringsforbedret og derfor sundere end almindelige cookies, indeholder de stadig mange kalorier. Peanutbutter, peanuts og vegetabilsk fedtstof er alle kilder til sundt fedt, men selvom fedtsammensætningen er bedre, så indeholder produkterne stadig mange kalorier. 1g fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som 1g protein eller 1g kulhydrater. Det vil sige du kan spise dobbelt så meget protein eller kulhydrater for den samme mængde fedt, hvilket er grunden til folk siger ”fedt feder”, men fedt feder ikke. Det afhænger af, hvor meget du spiser. En cookie vejer ca. 25 gram og indeholder 132 kalorier. Så, hvis du gerne vil tabe dig, skal du ikke spise for mange af disse cookies.
Opskrift på cookies med peanutbutter og mørk chokolade
Stk: 30
Tid: 20 minutter
Ingredienser:
- 1 glas peanutbutter (340g)
- 30 g min. 70% chokolade
- 50 g Sukrin Gold
- 1 tsk. natron
- 1 stk. æg
- 100 g fyldende vegetabilsk fedtstof
- 1 spsk. mel
- 50g peanuts ( Peanuts uden salt, hvis du kun kan finde salte peanuts kan du skylle salte væk)
- Knsp. salt
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 175 grader
Hak chokoladen groft og kom det hele i en skål.
Bland resten af ingredienserne godt sammen.
Beklæd 2 bageplader med bagepapir.
Form en kugle af dejen med en spsk. Kom kuglen på en bageplade og pres kuglen så tykkelsen er ca. 1 cm. tyk. Forsæt til der ikke er mere dej. Pas på med at putte for mange kugler på hver bageplade, da de flyder ud.
Bag dine cookies ved 175˚C i ca. 15 min.
Stil derefter dine cookies til afkøling til de er faste og hårde.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 528
- Protein: 15,5g
- Kulhydrat: 11g
- Fedt: 47
- Heraf mættet fedt: 11
aug 11, 2014 @ 18:58:07
Jeg er vild med peanutbutter! De kan kun blive en succes 🙂 Tak for en lækker opskrift Samantha 🙂
aug 12, 2014 @ 08:44:08
De smager ihvertfald meget af peanutbutter 🙂 Rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂
aug 12, 2014 @ 08:41:36
Mmm ser lækkert ud 🙂
aug 12, 2014 @ 08:45:14
Mange tak Susanne 🙂
aug 12, 2014 @ 13:39:12
Hej Samantha
Jeg er lige kommet forbi din blog og synes du gør et rigtig flot arbejde med den. Det er et stort arbejde at have en blog ( Har selv prøvet det), men jeg kunne ikke blive ved med at holde fokus på min blog. Jeg er meget imponeret over din blog. Flot design, gode billeder og fede tekster, Jeg skal helt sikkert nok dele og anbefale din blog til mine venner 🙂
Forsæt det gode arbejde! 🙂
Hilsen Morten
aug 12, 2014 @ 13:43:03
Hej Morten
Hvad var det mon for en blog du havde ? 🙂 Du har ret, det er et kæmpe arbejde og jeg må også indrømme at jeg bruger “næsten” alt min fritid på bloggen. Men bloggen gør mig glad og jeg nyder at dele min viden og mine opskrifter. Det er kun dejligt at der er andre som kan bruge det 🙂
Tak for din ros 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
aug 25, 2014 @ 15:34:53
Hvad er 100 g fyldende vegetabilsk fedtstof ? Har Valnøddeolie og Macadamianøddeolie men ved ikke om det er vegatabilsk fedtstof ?
Venlig hilsen Kent
aug 25, 2014 @ 19:25:12
Det er måske også lidt misvisende skrevet. Dine olier er vegetabilske, men det fedtstof jeg anvendte i opskriften er f.eks. fyldene vegetabilsk fedtstof fra Becel eller OMA 🙂