Energibar fra Castus – Produktanmeldelse

Castus-Foto Samantha Fotheringham

Mange af jer kender sikkert allerede Castus frugtstænger, som fås i alle regnbuens farver og med alverdens smagsvarianter indenfor frugt. Castus er nu på banden igen, med en storsøster til de kendte produkter. Castus er nemlig hoppet ud i nye muligheder og har i samarbejde med Team Danmark sammensat en energibar, som er god til træning. Jeg er så heldig, at være i blandt nogle af de første, som har fået lov at smage de nye sportsbarer fra Castus. Udover nogle lækre smagsprøver blev jeg også inviteret med til lanceringen af de nye produkter som foregik til Sportsgalla 2014. Med dette indlæg vil jeg derfor komme med en produktanmeldelse af de nye energibarer samt lidt omkring lancering.

Jeg må tage hatten af for Castus, for de havde virkelig fået stablet et fantastisk arrangement på benene i Herning. Udover information om de nye sportsbar, var der hele 3 interessante foredrag. Diætisten fra Team Danmark fortalte om sportsernæring, Lars Bonde havde et indlæg om vindermentalitet og OL vinder i roning Mads Rasmussen fortalte om hans erfaringer. Efter lancering blev vi budt på en herlig middag og til deltagelse af Sport 2014 showet som samme aften blev sendt på DR.

Energibar - Foto Samantha Fotheringham

Sportsbar - Foto Samantha Fotheringham

Produktanmeldelse af de nye energibarer fra Castus

Med de nye energibarer Castus Sport åbner Castus døren op for en ny målgruppe indenfor træning, idræt og elitesport. Castus Sport er nemlig en energibar med udelukkende naturlig sukker fra tørret frugt. Energibaren minder rigtig meget om frugtstængerne og har også den samme konsistens. Castus Sport kommer i 3 varianter: Kakao/Banan, Chili/Lime og Granatæble/Hindbær. At det lige er blevet disse 3 smagsvarianter er bestemt intet tilfælde. Kakao og banan bliver i sportsverden ofte indtaget i forbindelse med træning og er derfor en sammensætning mange kender til. Efter Chili Klaus er det blevet meget moderne at spise chili, derfor har Castus selvfølgelig også valgt at lave en variant med chili. Til sidst er granatæbler blevet den nye superfood i Danmark og hindbær har altid været et af danskernes ynglings bær. Personligt kunne jeg bedst lide Granatæble/Hindbær, hvor jeg synes Chili/Lime godt kunne blive lidt for stræk og ikke noget jeg kunne tænke mig at indtage lige efter træning. Men det er jo smag og behag, så det kan være du foretrækker noget andet.

Ernæringsmæssigt minder de nye energibar rigtig meget om frugtstængerne. Næringsindholdet og energifordelingen er stort set den samme med et højt kulhydratindhold og lav fedt- og proteinindhold. En energibar vejer 25g og indeholder 75 kalorier og 16g kulhydrat. Årsagen til sportsbaren er så lille er, at de er nemme at have med i tasken, så du ikke skal tænke på store bokse der fylder, sammenmaste rugbrødsmadder og frugt med mørke pletter. Dertil passer den størrelsesmæssigt perfekt til lommerne i det meste træningstøj.

Kulhydrat og træning

Castus nye energibar er perfekt som et før eller efter træningsmåltid, da det har et højt indhold af kulhydrat. Tiden op til din træning og lige efter har din krop ekstra behov for kulhydrat. Indtagelse af kulhydrat inden træning sikre at du har energi nok til at gennemføre din træning og efter træning er de simple kulhydrater med til at genopfylde kulhydratdepoterne og dermed afkorte restitutionstiden. Derfor er det en god ide at indtage simple kulhydrater som f.eks. frugt, tørret frugt og juice. Afhængig af, hvor hårdt du træner, anbefaledes det at du indtager 0,5- 1g kulhydrat pr. kg kropvægt. Det vil sige, hvis du vejer 60 kg skal du spise 30- 60g kulhydrat, hvilket svare til 2-4 energibar fra Castus. Det kan derfor godt diskuteres om energibaren er for lille når der skal så mange til før du får dækket dit behov, men på den anden side er størrelsen super handy til en lang løbetur. Hertil er Castus Sport også gode som mellemmåltider når den lille sult melder sig. De nye energibar fra Castus kan købes i supermarkederne fra april. Læs mere om Castus på www.castus.dk