Forloren hare med ribsgelé-sauce og ovnbagte rodfrugter
Forloren hare er en dansk klassiker og en sand bedstemor ret. Jeg har haft mine ernæringsmæssige briller på og sammensat en sundere version af den traditionelle opskrift på forloren hare. Forloren hare ligger mit hjerte nært, for det har i mange år været min ynglings ret og min kære mor er stadig sød til, at tilberede forloren hare når jeg besøger mine forældre i det nordjyske. Opskriften er fedtfattig og rig på gode kulhydrater og protein. Spis retten til aftensmad og brug resterne af farsbrødet som pålæg på rugbrød eller i en sandwich.
Opskrift på forloren hare
Person: 4
Tid:1 time og 15 minutter.
Ingredienser:
Forloren hare
- 450g hakket svinekød 3-7 %
- 2 æg
- 1 dl. havregryn
- 50g serrano skinke
- 1 dl. vand
- Lidt olie til stegning
- 1 tsk. groft salt
- ¼ tsk. peber
Ribsgelé-sauce
- 2 dl. minimælk og 2 dl. vand
- 1 dl. madlavningsfløde 4-7%
- 1 spsk. ribsgelé
- 1 spsk. maizena + 3-4 spsk. vand
- Salt og peber efter smag.
- ½ tsk. kulør
Rodfrugter
- 1200g blandt rodfrugter. Evt. 400g kartofler, 400g gulerod og 400g pastinak.
- 4 spsk. oliven olie
- 1 dl. frisk timian (1 tsk. tørret timian kan også bruges)
- Salt og peber efter smag
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 200 grader.
Rør hakket kød med havregryn, vand, æg, peber og salt.
Form farsen til et aflangt brød og læg det i et stort ovnfast fad.
Dæk kødet med serrano skinke og sæt fadet midt i ovnen ved 200 grader. Steg ”haren” i ca. 1 time. Efter ca. 15 minutter hældes mælk og vand i fadet.
Vask rodfrugter, skræl dem og skær dem i tynde aflange stænger.
Hak timian groft og vend det sammen med rodfrugter, oliven olie, salt og peber.
Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel rodfrugterne derpå. Når ”haren” har stået i ovnen i 30 minutter, skrues oven over på varmluft og kartoflerne sættes ind i ovnen og bages i de resterende 30 minutter til de er gyldne og sprøde. Når ”haren” og rodfrugterne er færdige tildækkes de og ribsgelé-saucen laves.
Si væsken fra ”haren” over i en gryde.
Tilsæt madlavningsfløde og ribsgelé. Giv saucen et opkog. Ryst maizena og vand sammen til en jævning. Pisk den i saucen og kog i ca. 5 minutter til saucen samler sig og bliver tykkere.
Tilsæt kulør og smag til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100g
Næringsindholdet er for hele retten.
Kalorier: 104
Kulhydrat: 8g
Protein: 6,4g
Fedt: 4,9g
dec 11, 2014 @ 19:23:55
Ser godt ud Samantha 🙂 Der skal vist en klassiker jeg har glemt alt om, den skal på menuen i næste uge.. Tak for god inspiration.
Hilsen Lotte
dec 14, 2014 @ 20:25:03
Mange tak Lotte og god fornøjelse med opskriften 🙂
aug 31, 2015 @ 10:32:58
Ser herligt ud 🙂 Det må jeg snart afprøve herhjemme.
aug 31, 2015 @ 10:33:34
Ps. Elsker bedstemor mad 🙂
mar 28, 2016 @ 00:09:13
OMG ser mega lækkert ud! Må jeg prøve at kaste mig ud i snarest!
Knus, http://www.mitvillavillekulla.dk
mar 28, 2016 @ 10:49:17
mange tak Faymary 🙂