Humus
Der er efterhånden en hel del forskellige, dip, pestos, mayonnaiser og tapenader på bloggen, men en opskrift jeg endnu ikke har delt er min udgave af humus med kikærter. Humus smager super lækkert, som dip til grøntsags stænger eller til kød. Du kan også vælge at bruge humus i stedet for smør på din rugbrødsmad under et stykke fedtfattig kødpålæg eller i din sandwich. Selvom humus er en sund dip, er det også en dip, som er rig på kalorier. Olivenolie indeholder store mængder sundt fedt, så selvom humus er en sundere løsning end smør er det stadig noget du ikke skal spise for meget af, hvis du gerne vil tabe dig. Humus har en lækker cremet konsistens, med en lettere krydret smag af hvidløg, cayennepeber og spidskommen.
Humus opskrift
Person: 4
Tid: 10 minutter
Ingredienser:
- 1 dåse kikærter
- 4 fed marineret hvidløg
- 1 dl olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. stødt spidskommen
- ½ tsk. cayennepeber
- salt og peber
Fremgangsmåde:
Find din blender frem
Put alle ingredienserne i din blender
Start med at hælde halvdelen af olivenolien i din blender og forsæt med at hælde olivenolie i til du har en ensartet og blød cremet masse.
Smag din humus til med salt og peber.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 273
- Protein: 3 g
- Kulhydrat: 8g
- Fedt: 25g
- Heraf mættet fedt: 3g
jul 28, 2014 @ 19:22:35
Ser mega godt ud 🙂 er vild med humus 🙂
jul 29, 2014 @ 11:53:23
Hej Poul
Tak for din søde kommentar 🙂 Det glæder mig du synes det ser godt ud 🙂
jul 28, 2014 @ 19:23:33
Tak for en skøn opskrift – dejlig med en hurtig og enkelt opskrift 🙂
jul 29, 2014 @ 11:54:29
Hej Lotte
Humus er en meget nem opskrift og lige til at lave. brug små 10 minutter på at bikse det hele sammen og så har du en lækker hjemmelavet humus 🙂
aug 11, 2014 @ 12:06:04
Hej igen Samantha
Jeg har nu lavet din humus og selv om min blender ikke var så glad for mig, så synes jeg virkelig det blev en god humus. Helt klart en af de bedste jeg længe har fået!
aug 11, 2014 @ 12:34:21
Hej lotte 🙂
Det glæder mig at du kunne lide min opskrift på humus 🙂 Håber din blender er okay ? 🙂
feb 09, 2015 @ 18:16:52
Lige noget forbi 🙂 Ser fortryllende ud!
feb 09, 2015 @ 19:33:58
Mange tak Mads 🙂 det er jeg glad for du synes 🙂
feb 09, 2015 @ 18:50:12
Hvor ser det lækkert ud! Jeg elsker humus, og alt man kan bruge som dip til grøntsags stænger! Jeg er også storforbruger af humus, og når jeg bliver træt af den laver jeg aubergine creme, som jeg kalder for min signaturret 😉
Skulle du være nysgerrig, kan du tjekke den her:
http://bydianawi.com/aubergine-creme-som-dip/
Ha’ en fantastisk aften!
feb 09, 2015 @ 19:33:21
Mange tak Dinan 🙂 det skal jeg gøre 🙂