Jordbærmousse – ernæringsforbedret

Jordbær mousse -Foto Samantha Fotheringham

Ved at bytte lidt ud på ingredienserne har jeg lavet en sund og ernæringsforbedret udgave af jordbærmousse. Den har en flot lyserød farve, med en dejlig sødme og smag af jordbær. Konsistensen er fast, cremet og blød. Jeg har valgt at pynte den med jordbærpulver og friske jordbær. Jordbærmoussen har jeg ernæringsforbedret ved, at bruge sødemiddel i stedet for sukker og anvendt piskefløde, som er fedtreduceret. Ved at bruge light produkterne sparer du kalorier.

Sund dessert- Foto Samantha Fotheringham

Jordbærmousse opskrift- Foto Samantha Fotheringham

Jordbærmousse opskrift

Person: 4

Tid: ca. 1 time og 30 minutter

Ingredienser:

  • 2 blade husblas
  • 250 g optøet jordbær fra frost
  • 1 spsk. Perfekt sød, sødemiddel
  • 2,5 dl fedtreduceret piskefløde 21%
  • 4 friske jordbær
  • jordbærpulver

Fremgangsmåde:

Sæt husblas i blød i koldt vand i 5 minutter.

Blend jordbær til mos sammen med perfekt sød.

Pisk fløde til skum.

Varm en gryde med vand.

Tag husblassen op af vandet og lad lidt vand hænge ved. Kom det i en dybtallerken som er større end gryden og tilsæt 2 spsk. vand til husblassen.

Smelt husblasblandingen over vandbadet.

Når husblassen er smeltet og lunken, hældes det i jordbærmosen. Sørg for at være forsigtig og hæld med en tynd stråle.

Når jordbærmosen stivner vendes flødeskum deri med en dejskraber.

Hæld jordbærmoussen i portionsglas eller i en skål.

Lad jordbærmoussen stivne i køleskabet i 1 time.

Pynt med jordbær pulver og frisk jordbær.

Næringsindhold pr. 100g

  • Kalorier: 118
  • Protein: 2g
  • Kulhydrat: 5,5g
  • Fedt: 10g