Kylling i karry
Vi vil gerne spise bedre, sundere, grovere og mere varieret. Dette er et mål for mange, men det er også ofte svært i en travl hverdag. Kylling i karry er en hurtig hverdagsret, som kan komme i mange former og varianter. I denne opskrift er det den klassiske gule kylling i karry som har hovedrollen serveret med ris og en lun nordisk inspireret grønkålssalat med hasselnødder og æble. Retten er meget nem at tilberede og kræver kun små 35 minutter i køkkenet. Opskriften er inspireret af min kære mor som ofte har serveret kylling i karry når jeg kom hjem på besøg. Her får du en sund opskrift på kylling i karry med fokus på velsmag og en variations af næringsstoffer. Opskriften er blandt andet rig på A-vitamin, C-vitamin, protein, gode kulhydrater samt sundt fedt.
Kylling i karry med lun grønkålssalat
Person: 4
Tid: ca. 35 minutter
Ingredienser:
Kylling i karry:
- 400g kylling
- 200g blandet svampe
- 2 stk. skalotteløg
- 1 æble
- 1 dl. minimælk + 1 spsk. maizena
- Fedtstof ca. 1 spsk. olie og 1 tsk. smør
- 1 terning kyllingbouillon + ca. ½ liter kogende vand
- 1 spsk. karry
- Salt og peber
Grønkålssalat:
- 100g frisk grønkål (4 store håndfulde)
- 1 håndfuld hasselnødder ca. 20 stk.
- 1 æble
- 1 tsk. æbleeddike
- 1 tsk. sukker
- Salt
- Lidt olie
Tilbehør:
Ca. 3 dl. ris (følg kogeanvisningen på pakken)
Fremgangsmåde:
Skræl løg og vask svampe
Hak løg og æble i tern
Skær kylling i tynde strimler
Varm fedtstoffet op på en pande og svits kyllingestykkerne ca. 1-2 min. på hver side. Tag derefter kyllingen af panden igen.
Tilsæt evt. lit mere fedtstof til panden. Karry, løg, svampe og æbletern tilsættes og sautérs indtil løgene er klare.
Hæld kyllingbouillon over grøntsagerne
Opløs maizena i mælken og tilsæt det til grøntsagerne i panden. Pisk til blandingen er jævn.
Kog ved svag varme indtil sovsen har en passende konsistens. Rør jævnligt
Tilsæt kylling og smag til med salt, karry og peber
Hak grønkål, og hasselnødder groft
Skær æble ud i små både
Hæld lidt olie på en varm pande
Tilsæt grønkål og steg det i 1-2 minutter imens du røre rundt i det
Fjern panden fra varmen, tilsæt æbleeddike, sukker og salt
Tilsæt æble og hasselnødder imens panden stadig er lidt varm og bland det hele godt sammen
Servere kylling i karry med ris og spis grønkålssalaten dertil som tilbehør
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 127
- Protein: 7,7g
- Kulhydrat: 15g
- Fedt: 3,8g
1 portion med ris / ¼ af hele opskriften er lig 480 kalorier