lakselasagne
Mit mål med bloggen er, at vise at sund mad ikke nødvendigvis er lig med kedelig mad. Sund mad kan sagtens være velsmagende, lækkert og indbydende at spise. Faktisk kan dine yndlingsretter tilberedes på en sund og smagfuld måde, uden du går på kompromis med smag eller konsistens.
Forleden dag, var jeg del af en selskabsleg, hvor vi skulle fortælle hvilken ret som var vores yndlingsret. 7 personer ud af 10 nævnte, at deres yndlingsmadret var lasagne. Som de fleste andre er jeg vild med lasagne og har tidligere delt en opskrift på bloggen på kyllingelasagne. Nu vil jeg gerne dele min opskrift på lakselasagne som er ernæringsforbedret med fuldkornslagsagneplader samt fedtreduceret fløde og ost. Når du vælger mejeriprodukter som er fedtreduceret, så spare du kalorier. Fuldkornslasagnepladerne indeholder flere kostfibre end almindelige hvide lasagneplader. Kostfibre er med til at give en hurtigere mæthedsfornemmelse og har en positiv indflydelse på din fordøjelse. Lakselasagnen har en dejlig smag og den flødestuvet spinat smager rigtigt godt sammen med den røget laks.
Opskrift på lakselasagne
Person: 4-6
Tid: 45 min.
Ingredienser
- 600 g frosset helbladet spinat
- 500g OMA Madlavningsfløde 4 % eller anden fedtreduceret madlavningsfløde
- 1 spsk. Friskpresset citronsaft
- 1 tsk. salt
- friskkværnet peber efter smag
- 10-12 fuldkorns lasagneplader
- 200 g røget laks i tynde skiver
- 150 g Cheasy mozzarella 10% eller anden fedtfattig gratinerings ost.
Tilbehør:
Blandet salat
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen på 175 grader
Kom den frosne spinat i en tykbundet gryde.
Damp spinaten ved kraftig varme og under omrøring til vandet er fordampet.
Tilsæt madlavningsfløden og kog den ind ved svag varme i ca. 10 minutter.
Tilsæt citronsaft, salt og peber den flødestuvede spinat.
Fordel spinatstuvningen og laksestrimlerne lagvis. Start med lasagneplader, en portion spinatstuvning og laks. Forsæt så der er 2 lag med laks og 3 lag med spinatstuvning, så det er spinatstuvningen du slutter med.
Bag lakselasagnen midt i ovnen i 30 minutter.
Tag lakselasagnen ud af ovnen efter ca. 15 min. og drys med gratineringsost.
Bag lasagnen færdig de sidste ca. 15 minutter til osten er smeltet og gylden.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 105
- Protein: 8g
- Kulhydrat: 9,5g
- Fedt: 3,6g
aug 28, 2014 @ 20:31:53
Mmm ser fantastisk ud 🙂
aug 29, 2014 @ 16:32:32
Mange tak Susanne 🙂
aug 28, 2014 @ 20:32:57
Ser godt ud 🙂 hvor kan man købe OMA madlavningsfløde med 4% ?
aug 29, 2014 @ 16:33:45
Hej Simon
jeg købte det i Rema1000, men kiwi, superbrugsen, føtex og bilka har det i hvert fald også:)
Håber det var svar nok.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
maj 28, 2015 @ 20:10:24
Kære Samantha.
Tak for en skøn og inspirerende blog! Vil jeg kunne bruge laksefileter i stedet for røget laks, og ellers ikke ændre andet ved opskriften og fremgangsmåden?
De bedste hilsner, Maria.
maj 29, 2015 @ 23:43:20
Hej Maria 🙂
Det tænker jeg bestemt godt du kan. lad mig høre hvordan det går med opskriften 🙂