Motivation – kraften i at tage en ordentlig beslutning

Cykeltur---Foto-Samantha-Fotheringham

Som kostvejleder og coach møder jeg mange som siger til mig, at de ønsker at tabe sig eller de burde begynde at spise lidt sundere, men gang på gang har de forsøgt og gang på gang mislykkes det. De fortæller at de er meget motiveret i starten, men i løbet af et par uger eller blot dage, så er de tilbage i deres gamle fodspor og har opgivet deres mål. Drømmen bliver smidt i skraldespanden til et utal af andre mislykkede forsøg. Låget bliver sat godt fast, så nederlaget hurtigt kan blive glemt. Sandheden er at disse mennesker ikke har taget en virkelig beslutning. En virkelig beslutning er en ubeskrivelig kraft, som kan give os en styrke til at gøre vores drømme til virkelighed. Prøv at bruge 1-2 minutter på, at tænke tilbage på dit liv. Hvad har du udrettet i dit liv som du er stolt af? Det kan være du fik gode karakter i folkeskolen, at du altid har været en god ven/veninde, bygget dit eget hus, gennemført en uddannelse, fået et godt job eller stoppet med at ryge. Alle disse ting kræver tid, overskud og en målrettet indsats. Lige meget hvad du har udrettet, så har du gennemført det fordi det gav mening og at du havde taget en virkelig beslutning. I dette indlæg vil jeg dele en historie fra en af mine tidligere klienter som har gjort et stort indtryk på mig, samt fortælle, hvordan du skaber virkelige beslutninger, som kan ændre dit liv.

Birgitte-P---Foto-Samantha-Fotheringham

Træning-med-birgitte---Foto-Samantha-Fotheringham

Birgittes beslutning

Jeg har efterhånden haft en del klienter og nogle af dem har gjort et helt særligt indtryk på mig. En af de personer er Birgitte, hvem jeg i dag er meget privilegiet over at have fået lov at arbejde med. Hun har ikke bare ændret sin egen livsstil, men også inspireret mig til nogle betydningsfulde ting. Birgitte besidder en egenskab, som har haft en stor betydning for hendes liv. Birgitte kan tage virkelige beslutninger!

Mange mennesker erfarer, at når de rammer de 40-60 år, så er deres forbrænding en del anderledes end dengang de var yngre. Der kommer lidt fedt på maven og sidelårene. Mange lærer at leve med det, selvom der med overvægten også truer en del livsstilssygdomme. Birgitte havde over de sidste 20 år taget på, ligesom mange andre kvinder på hendes alder. For lidt over et år siden fik hun en pludselig erkendelse af, at det ikke var lige meget, hvordan hendes fysiske form var. Birgitte tog den dag en beslutning, som vendte op og ned på hendes liv. Birgitte satte sig et mål om, at blive normalvægtig og tabe over 10 kg. Birgitte besluttede, at hun ville gøre alt for at nå hendes mål. Hun ville bruge alt den tid og energi på, at nå målet, som det overhovedet kunne kræve af hende. En af Birgittes første handlinger var, at kontakte mig. Da jeg mødte Birgitte havde hun blod på tanden og havde allerede tabt 3 kg. Birgitte vidste godt at det ikke var nok med et vægttab, men at det var nødvendigt med en livsstilsomlægning. Igennem det næste halve år ændrede vi sammen Birgittes liv. Birgitte ændrede sine kostvaner fuldstændig, fra at spise usunde snacks hverdag til blot at nyde det ved særlige anledninger. Dertil begyndte hun at træne ofte i det lokale fitnesscenter og hendes cykel kom i brug igen efter 20 år. Birgitte startede langsomt op, men over det halve år gik hun fra, at kunne gå små 10 minutter på et løbebånd til, at løbe længere distancer og cykle på arbejde flere gange om ugen. I dag gør Birgitte en aktiv indsats for, at vedligeholde hendes flotte vægttab på 13 kg og har et nyt mål om at deltage i DHL-løbet til næste år.

Vi er på jorden til livet er slut og derfor er det vigtig for hende at være stærk både fysisk og mentalt – indeni og udenpå. Som Birgitte selv siger, så har hendes velvære en betydning for, hvordan hun oplever sin hverdag med familie, arbejde og kollegaer, ja faktisk alle hendes omgivelser. Birgitte nævnte flere gange for mig, at hun ikke synes det var så hårdt at ændre sin livsstil og tabe de overflødige kilo. Hun følte sig heldig og privilegeret over, at hun så hurtig og nemt kunne ændre sin livsstil i forhold til mange andre som kæmpede med det i flere år. Var det mon nemmere for Birgitte, at nå hendes mål end for andre? Sikkert ikke, men forskellen var at Birgitte havde taget en virkelig beslutning. Hun gik 100 % ind for hendes mål og det hun troede på. Når du tager en virkelig beslutning, laver du et håndaftryk og det er ikke i sand, men i cement.

Hvad er en virkelig beslutning?

En virkelig beslutning betyder, at du afskærer enhver anden mulighed end den du har besluttet dig for at gøre til virkelighed. Hvis det hele bare handler om, at tage en beslutning, hvorfor gør vi det så ikke? De fleste tror at beslutninger er det samme som en ønskeseddel. Men det er ikke nok at sige du ”gerne” vil noget. Nej du skal ”ville” det. Derfor er det vigtigt at du fokusere på, at skabe klarhed over din drøm. Spørg dig selv om, hvad du vil, hvad det betyder for dig og hvad er du villig til at gøre for at nå dit mål. Denne form for klarhed giver dig evnen til at gøre mere for din drøm.