Mysligrød
Endnu en grødopskrift til samlingen. Den her er dog lidt anderledes end de andre da den indeholder knækkede hvedekerner og grødris, som sættes i blød i mindst 12 timer og koges i ca. 50 minutter. Det kræver lidt tid og planlægning, men til gengæld får du en velsmagende grød med en god konsistens. Opskriften passer bedst til de dage, hvor du har fri eller til weekenden. Mysligrøden består af knækkede hvedekerner, grødris, mandler, rosiner, sesamfrø og kokosmel, men hvis du fortrækker andet tørret frugt eller andre kerner og frø kan du sagtens skifte mine forslag ud med de ting som du bedst kan lide. Husk du er ”the master chef” i dit køkken. Der er ikke noget mad, som ikke kan blandes sammen, der er bare nogle ting som smager bedre sammen end andet. Grøden er rig på fibre, sund fedt og gode kulhydrater. Du kan spise grøden som den er eller hælde lidt skummetmælk henover.
Opskrift på mysligrød
Person: 2
Tid: ca.13 timer (arbejdstid ca. 15 minutter)
Ingredienser:
- 1 dl. knækkede hvedekerner
- 0,5 dl. grødris
- 7,5 dl. vand
- 60 g rosin (Gem 10 g til topping)
- 35 g mandler (Gem 10 g til topping)
- 1,5 spsk. sesamfrø (Gem 0,5 spsk. til topping.)
- 1,5 spsk. Kokosmel (Gem 0,5 spsk. til topping.)
- Lidt salt
- Lidt frysetørret brombær (ikke nødvendig)
Fremgangsmåde:
Bland hvedekerner, ris og vand i en gryde.
Sæt det køligt i min. 12 timer.
Skær rosin i mindre stykker og hak mandler groft.
Put rosin, mandler, sesam og kokos i gryden og kog det hele under låg i ca. 50 minutter.
Rør jævnligt i grøden over hele bunden.
Når grøden er færdig smages den til med salt.
Hæld grøden op i 2 skåle
Fordel kokosmel, sesamfrø, mandler, rosiner og lidt frysetørret brombær henover den varme grød.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 88
- Protein: 2,2g
- Kulhydrat: 12,8g
- Fedt: 2,8g
sep 09, 2014 @ 15:52:22
Ser dejlig ud 🙂 Elsker grød 🙂
sep 09, 2014 @ 17:03:50
Hej Simone
Mange tak 🙂 Det glæder mig du kan lide opskriften 🙂
sep 09, 2014 @ 17:01:22
Ser dejligt ud 🙂 Det vil jeg lave til weekenden 🙂
sep 09, 2014 @ 17:02:27
Mange tak Henriette 🙂 Rigtig god fornøjelsen med opskriften 🙂
sep 25, 2014 @ 09:00:11
Hej 🙂
Det ser super lækkert ud, men jeg er tvivl om kalorietallet på 88kcal pr 100g virkelig kan være rigtigt, da de fleste af ingredienserne indeholder over 300 kcal pr 100 g hver især? 🙂
Hilsen Martin
sep 25, 2014 @ 15:04:15
Hej Martin 🙂
Jeg forstår dig. Måske ved du at når du koger havregrød på havregryn øger du massen. Det samme sker her. Så hvis det var en almindelig mysliblanding så ville kalorie indholdet være højre som du nævner, men da det bliver kogt til grød, suger ingredinserne vand til sig og massen øges. Håber det er svar nok.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham