Nem kyllingesalat
Inspirationen til denne salat, har jeg fra et instagram billede som jeg så for længe siden. Jeg synes anretningen og farvesammensætningen var rigtig smuk og derfor har jeg forsøgt at genskabe den på min egen måde med mine egne ingredienser. Salaten er blevet en af mine ynglings salater og jeg tilbereder den ofte når madlavningen skal gå hurtig i hverdagen. Kyllingesalaten er dejlig frisk og har en skøn kombination af søde, salte og syrlige smage. Salaten tager blot 25 minutter at bikse sammen og er på samme tid rig på protein, sundt fedt samt gode vitaminer og mineraler. Spis kyllingesalaten som den er eller nyd den sammen med en skive fuldkornsbrød.
Kyllingesalat opskrift:
Tid: 25 minutter
Person: 4
Ingredienser:
- 450-500g kyllingebryst ca. 2 stk.
- 250g frisk mozzarella
- 250g cherry tomater
- 2 store håndfulde frisk spinat (ca. 100g)
- 2 modne avokadoer
- Lidt olie til stegning
- En lille håndfuld frisk timinan eller 1 tsk. tørret timian
- Salt
- Peber
- Balsamicoeddike eller balsamico glace (balsamico glace fungere bedst)
Tilbehør:
200g fuldkornsbrød
Fremgangsmåde:
Skyld timian og spinat for jord og sand og læg det over på et rent viskestykke
Vask tomaterne og skær dem i halve
Fjern skræl og sten på avokadoerne og skær dem ud i skiver
Skær kyllingen over på langs så du har 4 lige store kylling fileter
Skær de 4 kylling fileter i ca. 20 mindre stykker
Hæld lidt olie på en varm pande og steg kyllingen til den har fået en gylden overflade. Efter ca. 5 minutter tilsættes timian og drysses med salt og peber.
Anret salaten ved at lægge spinatbladene i bunden af et stor fad, fordel nu tomat, mozzarella, kylling og avokado.
Hæld balsamicoen udover. Det flotteste resultat opnås ved at bruge balsamico glace. Drys til sidst med lidt salt og peber.
Nyd salaten med lidt fuldkornsbrød
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 143
- Protein: 14g
- Kulhydrat: 1,9g
- Fedt: 8,7g
Energifordeling pr. 100g
jul 16, 2016 @ 20:59:05
uh den må prøves!!
Ser alt for lækker ud… måske lidt saltede oliven ville gøre godt 🙂