Nye snackbarer fra Karen Volf

Sund mad - Foto Samantha Fotheringham

Jeg har fået mulighed for at prøve nogle helt nye og spændende snackbarer fra Karen Volf. De fleste af jer kender helt sikkert Karen Volf for et stort udvalg af kager, småkager og kiks. Om sommeren, hvor der er koldskålsæson hitter kammerjunkere fra Karen Volf i de fleste hjem og hvis man har en forkærlighed for brunkager og pebernødder har man med stor sikkerhed også haft fingrene i en af de berømte lækre røde poser. Brandet er noget vi normalt forbinder med selvforkælelse og en sød tand, men den kære Karen er også hoppet med på sundhedsbølgen og er nu på banen med et nyt bud på sunde, økologiske og glutenfrie snacks. Jeg har tidligere omtalt nogle af den kageglade kones produkter med stor begejstring og derfor var det med stor interesse, at jeg sagde ja til, at lave en produktanmeldelse af de nye snacks.

rawsome - Foto Samantha Fotheringham

Karen Volf´s nye skud på stammen er et forsøg på at bevæge sig inden for kostprincippet ”Rawfood” og for at gøre snacknyhederne endnu mere sunde er de tilmed også glutenfrie og økologiske. Rawsome er navnet på de nye snackbarer som er lavet på nødder og tørret frugt og findes i to varianter ”Gojiberry & Raw Cacao” og ”Ginger & Baobab”. At snackbarerne er raw betyder at alle ingredienserne er rå og dermed rig på vitaminer og antioxidanter. Det er intet tilfælde, at det er blevet netop disse to varianter som Karen Volf har valgt at lancere. Gojibær er nemlig blevet udråbt til et superbær de seneste år på grund af dets høje indhold af antioxidanter. Hertil er mange rigtig glade for smagen, som er en mellemting mellem tranebær og kirsebær. Frugten Baobab har været kendt i Afrika i årtusinder, men er dog helt ny på det danske madmarked og er blevet taget godt imod på grund af dets høje indhold af jern samt C-vitamin. Endvidere har frugten en skøn sødmefuld smag, som sammen med ingefær giver en krydret og interessant kombination. Personligt har jeg fundet min favorit i ”Gojiberry & Raw Cacao”, som har en dejlig kakaosmag og skøn sødme. Rawsome smager godt, men er måske også en smule tør i konsistensen, som kan give en tør fornemmelse i munden.

Ernæringsmæssigt er snackbarerne et godt bud på en sund erstatning til slik og kage når den søde trang melder sin ankomst. Snackbarerne består primært af vegetabilsk fedt og rig på gode kulhydrater fra tørret frugt. En snackbar vejer 30 g og indeholder 127 kalorier. Det betyder, at snackbaren er meget energitæt og derfor skal man ikke spise for mange af dem, hvis man ønsker at tabe sig. Det er dog i mine øjne et fint bud på et sundt mellemmåltid, der er nem at have med på farten. Fordelen er, at snackbarerne er praktiske, at have med i tasken og så skal man samtidigt ikke tænke på store bokse der fylder, sammenmaste rugbrødsmadder og frugt med mørke pletter. Læs mere om snacknyhederne fra Karen Volf her.