Ovnbagt grød med æbler, nødder og dadler
Ovnbagt grød med æble, nødder og dadler er en luksusudgave af den almindelige morgengrød. Jeg laver gerne denne ovnbagte grød, hvis jeg har gæster til morgenmad, da det er en stor portion. Grøden er super nem at tilberede og kan stå og passer sig selv i ovnen, imens du kan gøre dig klar. Der er sikkert flere af jer som dagligt spiser havregrød til morgenmad, men vidste du at grød er blevet super populært? Som Karolines køkken skriver i deres grødhæfte, så er grød blevet HOT. Tiden med triste grøddage er ovre. I dag kan du opleve restauranter og cafeer i storbyen, som har grød på menukortet.
Jeg har fået inspiration til denne ovnbagte grød fra Karolines køkkens grødhæfte, men jeg har selvfølgelig givet grøden mit eget ”touch”. Grøden har en lækker cremet konsistens med en sødme fra de tørrede dadler og æblerne og en let krydret smag fra kanel og kardemomme. Grøden er perfekt, som del af en brunch eller til eftermiddagskaffen med lidt skyr til. Jeg synes at grøden smager dejligt, både varm og kold, så du kan sagtens gemme resterne og spise dem som et hurtigt mellemmåltid.
Opskrift på ovnbagt grød med æbler, mandler og dadler
Person: 4
Tid: 40 minutter
Ingredienser:
- 2 æbler
- 125g havregryn
- 20g mandler
- 20g hasselnødder
- 40g tørret dadler
- 1 spsk. Sukrin
- 0,25 tsk. kardemomme
- 0,25 tsk. kanel
- 0,25 tsk. vaniljepulver
- 1 knivspis salt
- 2,5 dl vand
- 2 æg
Fremgangsmåde:
Hak nødder, æbler og dadler groft.
Pisk æggene og bland de øvrige ingredienser i æggemassen.
Bland det hele forsigtigt sammen og hæld grøden over i et ildfast fad (ca. 21 x 21 cm)
Bag grøden midt i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 133,5
- Protein: 5 g
- Kulhydrat: 19,7 g
- Fedt: 4,4 g
apr 30, 2014 @ 11:37:11
Mmm det ser rigtigt lækkert ud 🙂 Det vil jeg prøve at lave på søndag 🙂 Tak fordi du har lyst til at dele dine opskrifter Samantha..
Kh. Susanne Hansen
maj 01, 2014 @ 22:22:38
Hej Susanne 🙂
det glæder mig du har lyst til at lave den ovenbagte grød.. Rigtig god fornøjelse med opskriften på søndag 🙂
apr 30, 2014 @ 12:13:27
Hej Samantha
Sikke en dejlig opskrift, det lyder rigtigt lækkert. Jeg tænker det også er en sund ersatning til kage.
Med venlig hilsen Sanne
maj 01, 2014 @ 22:24:01
Hej Sanne
Jeg har flere gange spist den til eftermiddagskaffen eller som en dessert, så du kan godt spise den ovenbagte grød istedet for kage.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
maj 01, 2014 @ 21:06:15
Mumsh det ser mega godt ud.. Det skal jeg vist prøve at lave en dag 🙂
maj 01, 2014 @ 21:11:55
Hej Poul
Det glæder mig du har lyst til at prøve at lave opskriften.. rigtigt god fornøjelse med det 🙂