Perlebyggrød med sojamarineret kylling
Som tidligere nævnt på bloggen så har jeg sagt ja til, at deltage i Kikkomans madlavningskonkurrence, hvor dette indlæg er 2 indlæg ud af 2. I går delte jeg en broccolisuppe med sojaristede solsikkekerner og baconknas. I dag deler jeg min nyudviklede opskrift på perlebyggrød med sojamarineret kylling. Perlebyggrøden har en lækker cremet konsistens og nem at tilberede. Grøden er toppet med rød peberfrugt, rødløg og sojamarineret kylling. Kyllingen har en let krydret sødme som klæder grøntsagerne rigtigt godt. Opskriften er et varmt måltidsforslag til 4, men kan sagtens spises kold i madpakken. Grøden har et højt kostfiberindhold fra perlebyggen og kyllingen bidrager med protein. Både protein og kostfibre giver en stor mæthedsfornemmelse, hvilket er godt hvis du ønsker at tabe dig.
Kikkomans sojasaucer
Kikkomans sojasaucer er soja af meget høj kvalitet. Sojasaucerne består af sojabønner fra Brasilien, hvede fra Tyskland, salt og vand fra Nederlandene. Kikkoman brygger deres sojasauce efter en 300 år gammel traditionel japansk bryggemetode. I en 3-trins proces som tager 6 måneder bliver vand, sojabønner, hvede og salt til frisk, naturligt brygget sojasauce uden kemiske tilsætningsstoffer. I løbet af denne proces dannes der 300 forskellige aromaner der gør sojasaucen til det perfekte middel til, at pifte en gryderet op med. Til kyllingen har jeg anvendt Kikkoman Teriyaki marinade, som giver kød og fisk en lækker aromatisk smag og en flot glaseret overflade. Kikkoman har et stort udvalg af sojasucer og f.eks. kan du finde Kikkomans Less salt, som er en soja der indeholder 43 % mindre salt end andre sojasaucer. En anden sojasauce, som jeg tror nogen af jer vil finde interessant, er Kikkmans Tamari som er en sojasauce uden gluten. Læs mere om Kikkomans sojasaucer her: www.kikkoman.dk
Perlebyggrød med sojamarineret kylling
Tid: 45 minutter
Person: 4
Ingredienser:
- 400 g kyllingebrystfileter
- 1/4 dl Soja(Kikkoman Teriyaki)
- Saft og skal fra 1/2 lime.
- 1 knps. tørrede chili pulver
- ½ spsk. Honning eller sirup
- 2 røde peberfrugter
- 2 rødløg
- 320 g perlebyg
- 1 liter mini mælk 0,5%
- Ærteskud eller brøndkarse
- Salt
- lidt olie
Fremgangmåde
Find en tykbundet gryde frem og hæld 320g perlebyg der i.
Dæk nu perlebyggen med vand og tilsæt lidt salt.
Kog perlebyg i 2-3 minutter
Tilsæt mælken og kog i 30 minutter ved svag varme til den har konsistens som grød. Rør jævnligt i grøden.
Lav din topping imens grøden koger.
Bland marinanden til kyllingen ved, at hæld ¼ dl soja i en skål og bland det med saften fra en halv lime ,½ spsk. honning og 1 knps. chilipulver.
Hak rødløg og peberfrugt i tern.
Hæld lidt olie på en pande og lynsteg rødløg og peberfrugt.
Hæld rødløg og peberfrugt over i en skål og sæt det til side.
Når grøden er næsten færdig steges kylling på en varm pande i lidt olie.
Steg kyllingen i 2-3 minutter og tilsæt din marinade.
Når kyllingen er stegt færdig blandes det med rødløg og peberfrugt.
Riv lime skal fint
Server grøden i en skål med din topping ovenpå. Pynt med lime skal og ærteskud.
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier: 113
- Protein: 8g
- Kulhydrat: 15g
- Fedt: 1,8g
jun 15, 2014 @ 12:51:20
Det ser mega godt ud Samantha 🙂 Jeg er vild med perlebyg og må helt sikkert prøve din perlebyggrød. Tak for dejlig inspiration!
Hilsen Susanne.
jun 15, 2014 @ 23:24:32
Hej Susanne 🙂
Mange tak for de venlige ord. Det glæder mig du har lyst til at prøve opskriften 🙂 Rigtig god fornøjelse
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
jun 16, 2014 @ 11:02:17
Hej Samantha
tak for en skøn blog 🙂 Det er virkleig nogle dejlige og nemme opskrifter du har på din blog. De ting du bruger er nemme at finde i butikkerne og fremgangsmåden er nem at følge. jeg deler gerne din blog med venner og familie for du har helt sikkert meget at byde på.
Hilsen Lotte Jensen
jun 19, 2014 @ 16:29:50
Hej Lotte
1000 tak for dine søde ord 🙂 Det glæder mig rigtig meget at du har lyst at følge med på bloggen 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
jun 26, 2014 @ 20:19:53
Hold da op hvor lyder den her ret bare lækker! Den bliver jeg da nødt til at prøve af snart! Elsker alt der minder om grød/risotto så mon ikke denne falder i god jord også 😉
Mange hilsner
Nadja
jun 27, 2014 @ 10:34:37
Mange tak Nadja og rigtig god fornøjelse med opskriften 🙂