Sund broccolisalat med bacon
En af mine favorit salater er denne skønne og meget velsmagende broccolisalat. Jeg har det med broccolisalat, som mange har det med chokolade. Jeg elsker det og kan ikke stoppe igen! Jeg er helt vild med broccolisalatens balance mellem sure, søde, salte og bitre smage. Første gang jeg smagte broccolisalat var en stor øjenåbner for mig. Det gik op for mig, hvordan de forskellige smage kan løfte hinanden og skabe smagsharmoni. Jeg har ofte serveret salaten for mine gæster, for jeg ved den er en sikker succes hver gang. Salaten kan nydes hele året rundt til f.eks. til grillmad om sommeren eller til frikadeller, svinemørbrad, bøf og kylling resten af året.


Broccolisalat opskrift
Person: 4
Tid: 45 minutter
Ingredienser:
- 500 g broccoli i små buketter uden stokken
- ½ liter kogende vand
- 200 g bacon i tern
- 500g skyr eller cremefraiche
- 1 finthakkede rødløg
- 1 dl. solsikkekerner
- 2 dl rosiner
- 1 tsk. hvid balsamicoeddike
- ½ tsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- ¼ tsk. groft salt
Fremgangsmåde:
Start med at lave en dressing, hvor du blander surmælksproduktet sammen med balsamicoeddike, citronsaft, sukker og salt. Stil den på køl
Overhæld broccolistykkerne med kogende vand. Men hæld det fra hurtigt, efter ca. 30 sekunder. Så er der stadig bid i broccolistykkerne.
Hæld broccolien til afdrypning i en sigte. Og lad dem køle af
Rist solsikkekernerne på en varm pande til de er gylden. Pas på det går hurtigt.
Steg nu bacon til det er gylden og sprødt.
Læg de stegte bacon over et stykke køkkenrulle papir og lad papiret suge det overskydende fedt.
Hak rødløget fint.
Bland nu broccoli stykkerne, med rødløg, solsikkekerner, rosiner og bacon.
Næringsindhold pr. 100g
- kalorier: 137
- protein:9g
- kulhydrat: 10g
- kostfibre:2g
- fedt: 6g
apr 21, 2014 @ 18:55:15
Hej Samantha
Mig og min kæreste nyder godt af dine sunde opskrifter. Jeg så lige du delte opskriften på broccolisalat på facebook. Jeg vil bare sige, at vi har lavet den flere gange og med stor succes. salaten er blevet en af vores ynglings salater og vi er vilde med skyr dressingen. den bare mega lækker!
Hilsen Simon
apr 21, 2014 @ 19:05:49
Hej Simon
tak for de pæne ord 🙂 Det glæder mig at broccolisalaten er faldet i så god jord ved jer 🙂
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
apr 21, 2014 @ 19:03:38
Jeg kan kun give Simon ret 🙂 De nye billeder af broccolisalaten lokkede mig ind på opskriften, med opskriften er skam kendt herhjemme. Min mand og børn er helt vilde med broccolisalaten. Salaten er ikke bare et hit på bloggen, men også hjemme i min lille familie 🙂
Knus Susanne 🙂
apr 21, 2014 @ 19:08:12
Hej Susanne
Tak for endnu en dejlig besked. Dine søde beskeder varmer meget og det glæder mig at både du og din familie er glade for broccolisalaten. Salaten er bestemt også en af mine egne favoritter.
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham 🙂
apr 21, 2014 @ 21:47:25
Jeg er nok ret dum, men når der kun er seks gram fedt pr. 100 gram, hvordan kan 42% af retten være fedt? 🙂
apr 23, 2014 @ 09:19:30
Hej Casper 🙂
1g fedt indeholder dobbelt så mange kalorier som 1g protein eller 1g kulhydrat. 1 g fedt indeholder 9 kalorier, hvor 1g kulhydrat eller protein indeholder 4 kalorier. De 42% er energiprocenten. Det vil sige at ud af de 137 kalorier der er i broccolisalaten pr. 100g, så stammer 42% af energien( kalorierne) fra fedt.
Jeg kan henvise til dette indlæg, hvor jeg fortæller om energifordeling. http://samanthafotheringham.dk/energifordeling-i-maden/
De bedste hilsner og smil
Samantha Fotheringham
jul 27, 2014 @ 12:29:19
ser også mega godt ud 🙂 er vild med dine opskrifter 🙂
jul 28, 2014 @ 17:56:25
Mange tak Henrik 🙂 det glæder mig 🙂
feb 18, 2015 @ 21:09:03
Mmm yummi
mar 31, 2017 @ 21:14:33
Kan evt tilføje et æble i små stykker, det smager godt
apr 19, 2017 @ 15:30:45
Hej Jesper. Jeg synes rosinerne giver en del sødme i forvejen 🙂
apr 02, 2017 @ 01:01:49
Hvor lang tid holder den på køl?
Mvh Julie
apr 19, 2017 @ 15:31:36
Hej Julie
Jeg tænker 3-4 dage, men allerede efter en dag, vil konsistensen være anderledes og mere blød.
dec 15, 2018 @ 13:47:05
Hej.
jeg har undret mig over en ting, hvordan kan det være at der er så lidt kcal i din broccolisalat da der i princippet er det samme i af ingredienser som når jeg plejer at lave denne salat, hvilket jeg fik af vide af min diætist var en MEGET usundsalat at spise.
jeg har prøvet din opskrift og den smager himmelsk det er blot en forundring.
mar 04, 2019 @ 16:03:59
Hej Anne
Det glæder mig du er blevet glad for opskriften 🙂
Jeg beklager det sene svar, men håber det stadig kan give vished, hvis du ikke har fået svar endnu. Årsagen til at denne opskrift på broccolisalat er så kaloriefattig er, at der bliver brugt skyr i den istedet for creme fraiche som ofte har et højre fedtindhold og dermed også et højre kalorieindhold. Det skyldes simpelthen at der er dobbelt så mange kalorier i 1 gram fedt iforhold til 1 gram kulhydrat eller protein. Hvor creme fraiche ofte har et højt indhold af fedt har skyr istedet et lav indhold af fedt, men et høj indhold af protein. Protein virker mættende og sammen med de gode kostfibre fra broccoli er det en god salat når man ønsker mæthed. Dog er der stadig er nogle kalorietætte ingredienser i salten som rosiner, bacon og solsikkekerner som man skal være lidt opmærksom på, hvis man ønsker vægttab. Men da det primære fyld er broccoli og skyr som er kaloriefattig udgør de også mest plads i kalorieberegningen. Håber mit svar giver mening 🙂