Sund og mættende bønne dip
Bønner betragtes ofte som kedelig helsefood, men hvidebønner er slet ikke så triste og tørre når du tilbereder dem rigtigt. De hvide bønner har et højt indhold af kostfibre og er en god kilde til protein. Hvide bønner indeholder 21 g protein pr. 100g og 18g kostfiber pr. 100g. Derudover er de meget fedtfattige og en god kilde til kulhydrater.
Det er hurtigt og nemt at lave en bønne dip. Det er en velsmagende og cremet dip med en dejlig smag af citron, purløg og et strejf af hvidløg. Brug bønne dip til dine grøntsagsstave, på din rugbrød under et stykke fedtffatig kødpålæg eller i din sandwich i stedet for smør og dressing. Denne bønne dip er rig på gode kulhydrater, sund fedt og protein. De fleste ved at kostfibre mætter, men der ikke så mange der ved at protein også har en god mæthedsegenskab. På grund af bønners høje indhold af protein og kostfibre vil du få en hurtig mæthedsfornemmelse når du spiser bønner og de er derfor gode når man gerne vil tabe sig.
Bønne dip opskrift
Person: 4
Tid: 10 minutter
Ingredienser
- 100 g Hvide bønner (I blødsat og kogte)
- 2 spsk. Citronsaft
- 1 spsk. hvidløgsolie
- ½ dl. Vand
- Salt og peber
- 0,5 dl. hakket purløg
Fremgangsmåde
Hæld bønnerne i en blender og tilføj de øvrige ingredienser.
Lad blenderen køre til bønnerne er en cremet masse. Evt. tilføj mere væske.
Bland bønne dip med purløg og smag til med salt og peber
Næringsindhold pr. 100g
- Kalorier:269
- Protein: 12g
- Kulhydrat: 35g
- Kostfiber: 10g
- Fedt:11g
aug 17, 2014 @ 20:55:10
Ser mega godt ud 🙂 Må jeg snart prøve
aug 19, 2014 @ 10:52:23
Mange tak Lotte 🙂 Rigtig god fornøjelsen med opskriften 🙂
aug 19, 2014 @ 11:15:02
Nøj det ser lækkert ud, endnu en ting på listen der skal prøves. 🙂
aug 19, 2014 @ 11:20:04
Det lyder rigtig godt Heine 🙂 Det glæder mig du synes om opskriften. Tak fordi du følger med herinde på bloggen 🙂